Týden výletů 8.B

Během týdne výletů jsme poznávali blízké okolí a na závěr jsme se vypravili do Prahy. Ve středu jsme vyrazili pěšky přes Běleč do Zadní Třebaně. Samozřejmě jsme nezapomněli navštívit rodinnou farmu u Homolů, zájemci si koupili sýry na svačinu. Na Ostrově v Zadní Třebani jsme objevili velký dřevěný vor, který byl postaven za čtyři dny. Na stavbě spolupracovalo asi 35 nadšenců. Také zpátky jsme šli pěšky, tentokrát Vatinami. Počasí nám přálo, výlet se povedl.

Ve čtvrtek jsme se vypravili do Berouna. Putovali jsme proti proudu Berounky, cestou zhlédli několik vojenských bunkrů, také nás zaujal rybí přechod a malá vodní elektrárna. Došli jsme až k lanové lávce, kde jsme se pěkně pohoupali, a pokračovali přes zříceninu letního sídla na Městskou horu. Cestou jsme objevili nápojový automat s nealkoholickými nápoji, který jsme si také vyzkoušeli. Výlet jsme zakončili na rozhledně. Nezapomněli jsme si vyzkoušet tobogan. Poslední z medvědích bratrů žijící v medvědáriu se nám bohužel neukázal.

V pátek jsme vyrazili do Prahy. Ze Smíchovského nádraží jsme šli pěšky k pomníku obětem komunismu od Olbrama Zoubka. Vyjeli jsme lanovkou na Petřín a odtud jsme pokračovali ke Strahovskému klášteru, dále přes Loretu až na Pražský hrad. Po zámeckých schodech jsme sešli dolů na Karlův most, po Královské cestě jsme pokračovali až na Václavsk